Sivut

tiistai 16. helmikuuta 2010

Valkosuklaajuustokakku marjapäälisellä

Valkosuklainen juustokakku mihin tein marjapäälisen mustikoista ja vadelmista.

Pohja:
200g digestive keksejä
80g voisulaa
Murenna keksit ja sulata rasva. Sekoita keskenään ja painele vuuan pohjalle.

Juustotäyte:
300g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa eroteltuna
2dl sokeria
250g sulatettua valkosuklaata
2tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
0,5dl vettä
3dl kermavaahtoa
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota munanvalkuaiset. Sulata suklaa ja vaahdota kerma.
Sekoita keltuaisiin tuorejuustot ja sula suklaa. Lisää sokeri sekaan.
Kiehauta vesitilkka ja lisää siihen liivatteet. Kaada nämä tuorejuusto-suklaa seokseen.
Lisää sekaan vaahdot ja kaada vuokaan.
Tasoita tarvittaessa lastalla.
Yön yli kylmään hyytymään.

Marjapäälinen:
1dl vettä
1pss mustikoita
1pss vadelmia
n. 5tl liivatejauhetta
Laita jäiset marjat kattilaan ja 1dl vettä. Kiehauta. Laita liivatejauheet sekaan. Sekoita hetki. Anna hieman jäähtyä ja kaada JÄÄHTYNEEN juustokakun päälle.
Laita takaisin jääkaappiin hyytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti