maanantai 28. marraskuuta 2011

Sokerikakkupohja mitoilla

Olen vallan alkanut tekee nyt kakkupohjat mittaamalla ainekset vaa-an kautta. Ja täytyy kyllä sanoa, että tämä on sellainen pohja millä tuskin voi epäonnistua. Itsellä ei ainakaan ole yksikään pohja mennyt vielä piloille, lässähtänyt tmv.

Kuvan kakku on viiden munan kakku.

Laitetaan kananmunat kulhoon ja punnitaan.
Jos sinulla on vaaka minkä voi nollata välillä niin muista nollata kulhon paino pois tai muutoin vähennä kulhon paino loppupainosta.

Kananmunien paino kerrotaan 0,7:llä.
Viisi kananmunaa painoi 333g x 0,7 = 233.
Tällöin sokeria ja vehnäjauhoja tulee 233g ja joukkoon 1tl leivinjauhetta vielä.

Laita sokeri kananmunien sekaan ja vaahdota paksuksi vaahdoksi.

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää munavaahdon sekaan.

Kaada voideltuun & korppujauhotettuun vuokaan ja laita uuniin alatasolle 175 asteeseen, 40min ajaksi.
Kumoa hieman jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti