Sivut

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Vaahtokarkkikuppikakku

Tällaisia vaahtokarkki kuppikakkuja tein kokeeksi tyttären syntymäpäiviä ajatellen.
Olivat hyviä ja juuri kaverisynttäreille sopivia, mutta sisälle sulatettavan vaahtokarkin jätän jatkossa pois. Ohjeen nappasin leivontakirjastani ja sitä vähän mukauttelin, näitä tulee 9kpl taikinasta.

Kuppikakkutaikina:
1,8dl vehnäjauhoja
1,6dl sokeria
1,5tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
50g leivontamargariinia
1,2dl täysmaitoa
1 kananmuna
0,25tl vanilja-aromia
Laita uuni päälle 170 asteeseen.
Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, suola ja margariini. Vatkaa hiljaisella teholla. Seoksesta tulee murumaista. Kaada puolet maidosta joukkoon vähän kerrallaan ja vatkaa sen verran, että maito sekoittuu muihin aineksiin.
Mittaa toiseen kulhoon muna, vanilja-aromi ja loppu maito. Vatkaa hetki. Kaada seos muruseoksen sekaan ja vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaiseksi, noin 5 minuutta. Älä vatkaa liian kauan.
Lusikoi taikina paperivuokiin, täytä vuuasta kaksi kolmasosaa. Laita uuniin noin 25 minuutin ajaksi, kokeile tikulla keskeltä ettei taikinaa jää tikkuun ja pinta on kimmoisa. Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan.

Vaahtokarkkiseos kuppikakkujen sisään:
12kpl Haribon vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja
2rkl vettä
Laita haribot kuumaa kestävään astiaan ja lisää sinne 2rkl vettä. Lämmitä vaahtokarkkeja joko kiehuvan vesikattilan päällä tai mikrossa, välillä sekoittaen. Kun vaahtokarkit on sulaneet tasaiseksi seoksi, tee kuppikakkuihin keskelle kolo ja lusikoi vaahtokarkkisulaa koloon (kolmas pikkukuva alla). Anna jäähtyä.

Päälinen:
1pss haribon mini vaahtokarkkeja
4,5dl tomusokeria
100g leivontamargariinia
0,25dl täysmaitoa
muutama tippa vanilja-aromia
Vatkaa tomusokeri ja margariini sekaisin. Yhdistä maito ja vanilja-aromi ja lisää seokseen. Vatkaa vähintään 5min, että seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Mitä kauemmin vatkaat, sitä kuohkeampaa seoksesta tulee. Kääntele vaahtokarkit seoksen sekaan (neljäs pikkukuva alla).
Kaavinta apua käyttäen laita seosta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele esimerkiksi srösseleillä, kuulilla tmv.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti